Nordea banka aicina piedalīties „Economic Outlook” video konferencē Economic Outlook: ”Uz eiro zonas sliekšņa. Kas tālāk?” Otrdien, 11.jūnijā, pulksten 11.00–12.00 www.nordea.lv/nordealive

Jaunākajā ekonomikas apskatā šoreiz fokusā norises Latvijas un Eiropas ekonomikā, kur Latvijas ceļš uz eiro ieviešanu kļūst aizvien reālāks. Tiešraidē Nordea galvenais ekonomists Andris Strazds atbildēs uz jautājumiem:
  • Kā kopš marta mainījušās Nordea prognozes attiecībā uz ekonomikas attīstību eiro zonā un Latvijā šogad?
  • Konverģences novērtējumi ir saņemti. Kas tālāk?
  • Vai eiro ieviešana uzlabos Latvijas uzņēmēju konkurētspēju?
Pašlaik zināms, ka 5.jūnijā saņemtie pozitīvie konverģences novērtējumi no Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas nozīmē, ka Latvija ir pārvarējusi pēdējo nopietno šķērsli ceļā uz pievienošanos eiro zonai. 9. jūlijā gaidāmais politiskais balsojums par Latvijas uzņemšanu eiro zonā jau ir uzskatāms vairāk par formalitāti. Līdz ar to šobrīd jau ļoti droši var teikt, ka nākamā gada 1.janvārī latu nomainīs eiro. „Lai gan eiro būs vairākas priekšrocības, piemēram, darījumu izmaksu samazināšanās un iespēja Latvijai piedalīties Eiropas Savienības nākotnei būtisku lēmumu pieņemšanā, eiro vienlaikus nenozīmēs automātisku būtisku Latvijas ekonomikas konkurētspējas pieaugumu. Izaugsmes turpmākai nodrošināšanai būs nepieciešams turpināt reformas vairākos sektoros, lai uzlabotu Latvijas ekonomikas konkurētspēju. Tieši reformu procesa apstāšanās, nevis iedzīvotāju skeptiskā attieksme pret eiro vai nerezidentu noguldījumi Latvijas finanšu sektorā, ir galvenais drauds Latvijas ekonomikai turpmākajos gados,” ieskatu Nordea Ekonomikas apskata tēmās sniedz Andris Strazds. Ar šiem un citiem jautājumiem par ekonomikas attīstības tendencēm un prognozēm žurnālistus un citus interesentus iepazīstināsim video konferencē otrdien, 11.jūnijā. Par dalību Nordea video preses konferencē:
  • Lai piedalītos Nordea video preses konferencē, jāatver <link http: www.nordea.lv nordealive>www.nordea.lv/nordealive
  • Ja ir nepieciešama intervija ar Andri Strazdu vai vēlme apmeklēt preses konferenci klātienē, šādu iespēju nodrošināsim. Lūdzu, apstiprināt savu dalību <link>inese.salmina@nordea.com. Video tiks pārraidīts no Nordea mājas, K. Valdemāra ielā 62, Rīgā.
 NB! Tiešraides sākums pulksten 11.00. Papildu informācijai: Inese Salmiņa, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Nordea Latvija, tālr.: 6 700 5434, mob.: 29 294 277, inese.salmina@nordea.com

Share