No 15. līdz 19. februārim Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē norisinājās Eiropas Savienības programmas TEMPUS projekta "Zināšanu trīsstūra veicināšana Baltkrievijā, Ukrainā un Moldovā: izglītība, zinātne un inovācijas" (Fostering the Knowledge Triangle in Belarus, Ukraine and Moldova: high education, science and innovation - FKTBUM) tikšanās Rīgā.

Projekta tikšanos laikā pārstāvji no Baltkrievijas, Ukrainas un Moldovas iepazinās ar Latvijas Universitātes, LU EVF, LU studentu Biznesa inkubatora, LU Fonda un LU Bibliotēkas  darbu, viesojās Latvijas Bankā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijā, Ogres tehnikumā, kompānijās AD VERBUM, LMT, Hansa Matrix, pārrunājot izglītības un zinātnes lomu inovatīvā ražošanā un inovāciju procesos uzņēmējdarbībā.
ES TEMPUS projekta FKTBUM vadītāja Rīgā: LU EVF profesore Biruta Sloka. TEMPUS ir Eiropas Savienības programma, kas atbalsta augstākās izglītības modernizāciju Eiropas Savienībai apkārt esošajās valstīs. Tempus veicina dažādu institūciju sadarbību, kas ietver Eiropas Savienības un tās partnervalstis un fokusējas uz augstākās izglītības sistēmas pārmaiņām un modernizāciju Austrumeiropas, Centrālāzijas, Vidusjūras un Balkānu reģionu partnervalstīs. Tempus programmas ietvaros tiek veicināta sadarbība starp cilvēkiem, ne tikai starp institūcijām. 
Tempus programmas projekts “Zināšanu trīsstūra veicināšana Baltkrievijā, Ukrainā un Moldovā: izglītība, zinātne un inovācijas” (Fostering the Knowledge Triangle in Belarus, Ukraine and Moldova: high education, science and innovation) jeb saīsinājumā FKTBUM norisinās no 2013. gada 1. decembra līdz 2016. gada 30. novembrim. Projekts apvieno partnerus no 6 valstīm: Baltkrievijas, Vācijas, Latvijas, Molvovas, Slovākijas un Ukrainas un tā mērķis ir atbalstīt Baltkrievijas, Ukrainas un Moldovas izglītības ministrijas augstākās izglītības, inovāciju un pētījumu integrācijas jautājumos.
Projektu koordinē: Paderbornas Universitāte (Vācija) Projekta dalībnieki:
University of Paderborn (Vācija) 
University of Zilina (Slovākija)
Latvijas Univeristāte (Latvija)
Belarus State Economic University (Baltkrievija)
P. O. Sukhoi State Technical University of Gomel  (Baltkrievija)
Belarusian State University of Informatics and Radioelectronics (Baltkrievija)
Belarusian National Technical University (Baltkrievija)
Ministry of Education of Republic Belarus (Baltkrievija)
United Institute of Informatics Problems (Ukraina)
National Transport University (Ukraina)
Union of Rectors of Higher Educational Institutions of Ukraine
State Enterprise State Road Transport Research Institute (Ukraina)
Ministry of Education and Science of Ukraine
Volodymyr Dahl East Ukrainian National University 
Uzhhorod National University (Ukraina)
State Agrarian University of Moldova
Scientific and Technological Park ACADEMICA (Moldova)
Academy of Economic Studies of Moldova
Alecu Russo Balti State University (Moldova)
National Rectors` Council of Moldova
Agency for Innovation and Technological Transfer (Moldova)
Ministry of Education of the Republic of Moldova

Share