Foto: no privātā arhīva

PIETEIKŠANĀS STUDIJU KURSAM SAIL PAGARINĀTA LĪDZ 2. MAIJAM! Trīs vai četriem studentiem no Latvijas ir vienreizīga iespēja piedalīties Baltijas Universitātes Programmas (BUP) organizētajā ikgadējā bakalaura līmeņa studiju kursā SAIL (Sustainability Applied in International Learning). Studiju kurss divu nedēļu garumā notiek uz Polijas mācību burinieka "Frederiks Šopēns" (Fryderyk Chopin). Tajā 30 studenti un 8 pasniedzēji no dažādām Baltijas jūras reģiona valstīm kļūst arī par kuģa apkalpes komandu. Šogad jūras ceļojums notiks no 14. augusta La Coruna (Spānijā) līdz 28. augustam Blyth (Anglijā).

Astoņu mācībspēku komanda ir izvēlēta no 39 kandidātiem 14 valstīs. Studiju kursā piedāvātās tēmas būs saistītas ar dažādiem ilgtspējas jautājumiem – vidi, enerģiju, klimatu, tehnoloģijām, ekonomiku, sociālajām zinātnēm, izglītību u.tml. Studenti, kuri būs izpildījuši studiju kursa prasības, saņems BUP diplomu par kursu un burinieka Frederiks Šopēns (Fryderyk Chopin) kapteiņa izdotu sertifikātu par burāšanas iemaņu apgūšanu. 
BUP aicina pieteikties motivētus, aktīvus, atvērti domājošus un zinātkārus studentus ar ļoti labām angļu valodas zināšanām, kuri ir gatavi piedzīvojumam – izmēģināt kaut ko jaunu, vēl nepiedzīvotu un veikt smagu fizisku darbu uz kuģa! Kursa laikā nebūs nekādu papildu izmaksu. Apmēram 1200 EUR izmaksas par katru kursa dalībnieku segs BUP, taču studentiem pašiem ir jānodrošina sava nokļūšana līdz kuģim un no tā. 
Lai pieteiktos SAIL, ir jāaizpilda pieteikuma anketa un veselības  deklarācija (pieejamas BUP mājaslapā www.balticuniv.uu.se/sail/), jāuzraksta īsa motivācijas vēstule. Visi dokumenti jāaizpilda angļu valodā un līdz 2. maijam jānosūta Džinetai Dimantei (LU EVF asoc. profesorei) uz e-pastu dzineta.dimante@lu.lv.  Jautājumu un neskaidrību gadījumā sazinieties ar Džinetu Dimanti vai Mariju Hejnu Upsalas Universitātē  Maria.Hejna@csduppsala.uu.se. Vairāk informācijas par šo un iepriekšējiem SAIL kursiem, kā arī pieteikuma un veselības deklarācijas veidlapas var atrast BUP mājaslapā www.balticuniv.uu.se/sail/ 

Share